RSG i UniCredit nastavljaju sa projektom Uljepšajmo naš grad

Izvor: eKapija.BA, 1.10.2013 13:48:38


RSG radio u suradnji s UniCredit bankom je 2012. godine pokrenuo projekt „Uljepšajmo naš grad“. Cilj projekta je sanacija mikro lokacija u gradovima Bosne i Hercegovine. Lokacije predlažu sami građani u programu RSG radija. Prvi dio projekta je uspješno realiziran u Sarajevu s gradskom radijskom stanicom Antena Sarajevo (RSG 1 Sarajevo).


Ovaj vid projekta je dio EKO strategije Unicredit banke „Think EKO” i dio strategije društvene odgovornosti RSG Group.


U ovoj godini su tako nastavili s istim projektom i akcijom uljepšavanja mikro lokacija u gradovima Sarajeva i Mostara. Pokrovitelj projekta u Mostaru je Gradska uprava Grada Mostara.


U Mostaru se već nekoliko mjeseci na više lokacija vrše uređivanja javnih površina. Tako se u parku 'Alekse Šantića' u naselju Luka, izvode završni radovi na uređenju jer je inače u proteklom razdoblju ovaj park bio oštećen, bez svjetla, zelene površine su bile velikim dijelom uništene, klupe su bile oštećene, fontana nije radila.


Akcija UniCredit banke i radija Stari Grad (RSG) iz Sarajeva promijenila je i uljepšala izgled ovog parka. Proteklih dana postavljene su nove drvene grede, urađena je rasvjeta, uređene su zelene površine, posađene su nove sadnice, te je ponovno i fontana profunkcionirala.


Svečanost povodom otvaranja obnovljenog parka održana je danas, 01. listopada točno u podne.


"Nismo napravili ništa veliko, ali ako bismo bili u situaciji da svi uradimo onoliko koliko možemo, mislim da bi uvjeti života u Bosni i Hercegovini bili puno ljepši", kazao je direktor i vlasnik RSG-a Adnan Osmanagić.


Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić zahvalio je svima koji su podržali projekt te je pozvao Mostarce da očuvaju obnovljeni park.


Na novinarsko pitanje o odnosu Mostara prema Šantiću, Bešlić je kazao da ga se Mostar nikada nije odrekao niti zaboravio.


"Grad Mostar ni u jednom trenutku, čak ni u ratnim vremenima, nije zaboravio svoga pjesnika Aleksu Šantića, o čemu svjedoči i niz događaja kojima je Grad bio pokrovitelj", zaključio je gradonačelnik Bešlić.

Objavio: JavnaProdaja Team 01.10.2013 15:38
Sve vijesti