Opština Mrkonjić Grad kupila pogon Mladosti u Baraćima

Opština Mrkonjić Grad kupila je putem javne licitacije za 48.482KM proizvodnu halu sa zemljištem nekadašnjeg pogona ''Mladosti'' u Baraćima. Preduzeće ''Mladost'' a.d je u stečaju i u okviru stečajnog postupka prostor je dat na prodaju.


Riječ je o parceli koja se nalazi u centru naseljenog mjesta Baraći, ukupne površine 2.444 m2 u čijem sastavu su privredna zgrada površine 611 m2 i zemljište- ekonomskog dvorišta površine 1.833m2.


Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić kaže da se opština odlučila za kupovinu pogona u Baraćima kako bi ga sačuvala od propadanja, jer se ni poslije tri licitacije nije bilo zainteresovanih kupaca.


''Kupovinom pogona sačuvaćemo ga od propadanja, a namjera nam je da jednog dana u njemu bude ponovo pokrenuta proizvodnja. Do tada prostor mogu koristiti stanovnici Baraća za svoje zajedničke potrebe'', rekla je Aničićeva.


Ističući da se u sastavu ovih poslovnih prostorija nalaze i kancelarija mjesnog ureda i Mjesne zajednice Baraći, što je bio samo razlog više da bude otkupljena od strane opštine.

Objavio: JavnaProdaja Team 14.10.2013 16:18
Sve vijesti