Kreditno zaduženje opština i gradova u RS 333 miliona KM

BANJALUKA, Kreditno zaduženje opština i gradova u Republici Srpskoj zaključno sa 31. avgustom iznosi 333.056.655 KM, rečeno je u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave.


Najzaduženije opštine su Kneževo, Pelagićevo i Pale, te gradovi Doboj i Banjaluka.


„Od 63 jedinice lokalne samouprave, kreditno zaduženje ima njih 53. Bez kreditnog zaduženja kod domaćih banaka su Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Jezero, Krupa na Uni, Kupres, Rogatica, Rudo, Srebrenica i Šekovići“, ističu u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave.


Opštine Vukosavlje, Krupa na Uni, Rogatica i Šekovići imaju saglasnost Ministarstva finansija za kreditno zaduženje kod Evropske investicione banke po projektu „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“.


Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podsjećaju da svake godine rade rang-listu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave.


„Na osnovu rang-liste, vidljivo je da su izvjestan pomak u razvoju proteklih godina napravile Derventa i Modriča, koje su iz srednje razvijenih prešle u rang razvijenih opština Srpske“, navode u resornom ministarstvu.  Srna

Objavio: JavnaProdaja Team 21.10.2013 14:37
Sve vijesti