Nova banka dobitnica priznanja Eurogiro asocijacije

Na godišnjoj skupštini članica Eurogira, održanoj u Budimpešti, Nova banka a.d. Banja Luka dobila je nagradu povodom dvadesetogodišnjice postojanja Eurogiro asocijacije. Nagrada je dodijeljena za jedinstveni doprinos razvoju Eurogira i izvrsnost u kvalitetu procesiranja inostranih transakcija u posljednjih pet godina. 


Eurogiro je bankarska usluga koju na području Bosne i Hercegovine pruža jedino Nova banka. U pitanju je veoma povoljan način za transfer novca, koji se obavlja u prosjeku za 48 sati. Bitno je istaći da pošiljalac, a  ni primalac ne moraju imati otvorene račune u bankama. Ovaj način plaćanja omogućava nalogodavcu da pošalje novac samo saopštavajući ime i prezime korisnika i adresu, a da korisnik svoj novac dobije na kućnu adresu. Kod Eurogira, plaćanja se mogu vršiti na sljedeće načine: račun-račun, račun-gotovina, gotovina-račun, kao i gotovina-gotovina.


Više informacija o ovoj usluzi građani mogu dobiti u poslovnicama Nove banke ili pozivom na besplatan info telefon 080050011.

Objavio: JavnaProdaja Team 28.05.2013 16:43
Sve vijesti