Nova banka i u Trebinju

Nova banka je vodeća po poslovanju u Republici Srpskoj, a Trebinje, gdje je ove sedmice svečano otvorena njena poslovnica, prepoznato je kao interesantno tržište, rekao je direktor banke Milan Radović.


Radović je istakao da je nakon provedene analize utvrđeno da na ovom području postoji dobar potencijal za poslovanje i da je odlučeno da banka bude prisutnija i "agresivnija".


"Krediti koje nudimo su povoljni, s tim da ćemo biti i distributeri kredita Evropske investicione banke koji će biti stimulativni za razvoj malih i srednjih preduzeća i zajednice uopšte", rekao je Radović.


Podsjećajući da su u Novoj banci kamatne stope za fizička lica ranije bile i do 9-10 odsto, Radović je napomenuo da su one sada znatno niže i da iznose od 6,2 do 6,7 odsto.


Ističući da je Nova banka vodeća u Republici Srpskoj i da je ukupna bilansna i vanbilasna aktiva 1.600.000.000 KM, Radović je rekao da poslovni rezultati ovu banku svrstavaju u red od pet ili šest najboljih banaka u BiH.


"Mi smo sa 600 zaposlenih radnika uradili mnogo u proteklom periodu, a u narednom očekujemo konstantan priliv depozita i rast kapitala", rekao je Radović, ističući da dnevno od građana depoziti rastu do pola miliona maraka, što mjesečno stvara potencijal od 10 do 12 miliona za buduće plasmane.


Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević poželio je Novoj banci puno uspjeha u daljem poslovanju, te izrazio nadu da će kamatna stopa biti manja od trenutne, a krediti još povoljniji da bi građani Trebinja mogli da ih koriste.

Objavio: JavnaProdaja Team 28.06.2013 06:59
Sve vijesti