Prva državna banka

BANJALUKA, Skupština akcionara Balkan Investment banke koju je nedavno preuzela Republika Srpska, na sjednici koja je zakazana za 30. avgust imenovaće novu upravu i promjeniti naziv banke. Prema nezvaničnim informacijama najizvjesniji je prijedlog da ona ubuduće nosi naziv „Prva državna banka“, saznaje CAPITAL.


Naziv mora odobriti Agencija za bankarstvo RS, ali mogao bi nastati problem i u odnosima sa MMF-om koji zbog Stend baj aranžmana, nije blagonaklono gledao na odluku RS da preuzme jednu komercijalnu  banku.


Na dnevnom redu Skupštine je rezrješenje i imenovanje novih članova Nadzornog odbora, te određivanje naknade članovima NO.


Jedna od tačaka dnevnog reda, pored izmjena naziva banke, je izmjena i dopuna Statuta.


Republika Srpska je nedavno preko Investiciono-razvojne banke i Garantnog fonda RS dokapitalizovala Balkan Investment banku sa 30 miliona KM i postala vlasnik 99,95% kapitala.


Agencija za bankarstvo Republike Srpske uvela je privremenu upravu u Balkan Investment banku Banjaluka, suspendovala direktora Edvinasa Navickasa i za privremenog upravnika imenovala Dejana Radmanovića.

Objavio: JavnaProdaja Team 30.07.2013 15:31
Sve vijesti