Dea Medica kupila Medicinsku elektroniku za dva miliona KM

Izvor: www.capital.ba


Nakon 11 licitacija, prodata je zgrada Medicinske elektronike Banjaluka u stečaju, koja je u javnosti poznata po aferi manipulacije akcijama na berzi zbog čega se ovih dana ponovo sudi Mili Radišiću i bivšim radnicima Investiciono-razvojne banke RS.


Medicinski dio Medicinske elektronike (objekat C) procjenjen na 9,67 miliona KM kupila je privatna zdravstvena ustanova Dea Medica Banjaluka za jednu petinu početne cijene, odnosno za dva miliona KM, saznaje poslovni portal CAPITAL.


Dea Medica je napravila odličan posao jer je kvadratni metar poslovnog prostora na atraktivnoj lokaciji u Banjaluci platila ispod hiljadu KM (945 KM), a zemljište još i manje.


"Dea Medica koja je bila jedini ponuđač na poslednjoj 11. licitaciji, platila je dva miliona KM za zgradu površine 2.115 kvadratnih metara, te za 2.610 kvadratnih metara zemljišta", potvrdio je stečajni upravnik „Medicinske elektronike“ Lazo Tomić.


Dea Medica je prihvatila sve uslove licitacije prema kojima će narednih pet godina zadržati postojeću djelatnosti, te preuzeti 24 zdravstvena radnika, ali pokušati i zadržati pet pomoćnih radnika koji nisu bili dio uslova.


Predsjednica Sindikalne organizacije Centra za medicinska istraživanja Medicinske elektronike, koji sada preuzima Dea Medica, Tatjana Kurbalija rekla je da je nezvanično čula samo informaciju da je posljednja licitacija bila uspješna.


"Nismo još imali zvaničnih razgovora ni sa stečajnim upravnikom, niti sa novim vlasnikom. No, ono što je za nas bitno i što očekujemo je da budu ispoštovana sva radnička prava i da svi zaposleni u Centru ostanu na svojim radnim mjestima", rekla je Kurbalija.


Vlasnica zdravstvene ustanove Dea Medica je Čegar Nataša.


Dea Medica pruža zdravstvene usluge iz oblasti interne medicine, ginekologije, medicine rada i hirurgije.


Prema nezvaničnim informacijama već duži period tragaju za dodatnim novim prostorom kako bi mogli proširiti svoj spektar usluga, a jedno vrijeme su čak razmišljali i da grade svoju poslovnu zgradu.


Tomić: Počelo je!


Tomić očekuje da će ova prodaja podstaći interesovanje za kupovinu i preostala dva objekta Medicinske elektronike.


"Najniža cijena za Blok A i Blok B koja fizički čine jednu cjelinu površine 3.100 kvadratnih metara poslovnog prostora i 4 618 kvadrata zemljišta, je 3.500.000 KM, što je izuzetno povoljno jer je njihova početna cijena bila 14 miliona KM", kaže Tomić.


"Medicinska elektronika je na izuzetno povoljnoj lokaciji, cijena je znatno ispod tržišne, ali zbog afere u kojoj je glavni osumnjičeni Mile Radišić i negativne percepcije u javnosti, većina zainteresovani je odustajala na početku. Vjerujem da je prodaja Objekta C znak da sve to pomalo popušta i da ćemo ubrzo uspjeti prodati i ostalu imovinu", ističe Tomić

Objavio: JavnaProdaja Team 21.10.2013 14:20
Sve vijesti