Picker: Naša ponuda klijentima i dalje stoji

Izvor: eKapija.BA, 16.12.2013 12:24:13


Direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Alexander Picker na Skupštini Udruženja "Švicarac" predstavio je ponudu Hypo banke koja ima za cilj olakšati klijentima otplatu "CHF kredita".


Udruženje nije prihvatilo ponudu koja podrazumijeva individualan pristup svakom klijentu, a temelji se na smanjenju kamatnih stopa, konverziji kredita u eure, čime se otklanja valutni rizik, te otpisu jedne ili više rata.


"Mada nije postignuto rješenje, zahvaljujem  predsjedniku Udruženja Kemalu Durakoviću na pozivu da prisustvujem Skupštini i prilici da se obratim Udruženju. Kao banka imamo dobru volju i fer ponudu da se riješe problemi koje klijenti imaju u otplati "CHFkredita". Stav udruženja je da su "CHF krediti" nezakoniti, a moje mišljenje i mišljenje banke je da su oni u skladu sa zakonom. Iako vjerujem u njihovu legalnost isto tako vjerujem da nisu bili dobra ideja, ni za banku ni za klijente i upravo zbog toga želimo ponuditi olakšice svim svojim klijentima", dodao je Picker.


Picker je također kazao da nema bojazan od sudskih presuda. Pozicija banke vezano za dokaze da su CHF krediti u skladu sa zakonima je veoma dobra i argumentacije, analiza i dokaza ima i više nego dovoljno.


"Naša ponuda za olakšice i dalje stoji i klijenti i dalje mogu podnijeti zahtjev za ponudu olakšica za otplatu "CHF kredita", rekao je Picker, saopćeno je iz Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo Alpe Adria-Bank d.d.

Objavio: JavnaProdaja Team 16.12.2013 16:29
Sve vijesti