Vlaho: Kreirati kvalitetno poslovno okruženje za investicije

Izvor: eKapija.BA, 5.1.2015 11:34:19 


  UniCredit banka je u 2014. godini ojačala svoju tržišnu poziciju, ostvarila je zacrtane planove, a među najboljim poduhvatima koje je ostvarila, svakako je bila kvalitetna i adekvatna reakcija na poplave koje su zadesile BiH, izjavio je za Poslovni portal eKapija.ba generalni direktor UniCredit Bank d.d. Mostar Ivan Vlaho.


"Efikasno smo sanirali četiri naše poslovnice koje su direktno bile pogođene poplavama. Također, pokazali smo solidarnost unutar banke u pomoći kolegama čije su kuće i imanja direktno stradale u ovoj elementarnoj nepogodi. Na kraju, bili smo aktivni u humanitarnom radu na stradalim područjima", naveo je Vlaho.


Podcrtao je da će kroz 20 godina, 2014. godinu vjerovatno pamtiti po poplavama.


"UniCredit Grupa je tokom 2014. godine pokrenula projekt pod nazivom 'CEE 2020', gdje je CEE skraćenica za Centralnu i Istočnu Europu. CEE 2020 se sastoji od niza razvojnih projekata za naše banke u ovom dijelu Europe koje ćemo provoditi u sljedećih pet do šest godina. Investicije su predviđene u nova aplikativna rješenja koja će činiti naše poslovanje efikasnijim, zatim u razvoj kanala distribucije, nova organizacijska rješenja koja će naše usluge činiti kvalitetnijima itd. Uglavnom, radi se o značajnim materijalnim investicijama usmjerenim prema unaprjeđenju naše poslovne izvedbe. Ove investicije su, pored ostalog, jasna poruka o opredjeljenosti UniCredita za dugoročnu posvećenost zemljama Centralne i Istočne Europe", pojasnio je Vlaho. 


Kazao je da će UniCredit banka u 2015. godini nastaviti s razvojnim trendovima i kontinuitetom ostvarivanja planskih veličina.


"Bilo bi sjajno kad bi izborni pobjednici hrabro krenuli s iskoracima u kreiranju kvalitetnog poslovnog okruženja kako bi se investicijski i ekonomski ciklus zbilja pokrenuo u željenom smjeru“, poručio je Vlaho.

K.S.

Objavio: JavnaProdaja Team 12.01.2015 16:09
Sve vijesti