Od 19. januara isplata osiguranih depozita vlasnicima računa Bobar banke

Izvor: Fena, 12.1.2015 13:41:54

Deponentima Bobar banke 19. januara počinje isplata osiguranih depozita do 50.000 KM, preko isplatnih mjesta UniCredit banke - potvrdio je danas direktor Agencije za osiguranje depozita u BiH Josip Nevjestić.


Potencijalna obaveza Agencije po tom osnovu iznosi oko 86,6 miliona KM, a ima 21.379 deponenata kako fizičkih tako i pravnih.


-Sredstva za isplatu su osigurana, baze podataka provjerene i ne postoje problemi da počne isplata - rekao je Nevjestić ističući da će svi biti isplaćeni u predviđenom roku.


On je na pres-konferenciji podsjetio da je 25. decembra 2014. Agencija za bankarstvo RS oduzela dozvole za rad Bobar banci, a provjera baze podataka trajala je do 5. januara, dok su 8. januara počele distribucije obavještenja vlasnicima računa ove banke.


Ponuđene su tri varijante vlasnicima računa u Bobar banci, isplata na licu mjesta, zatim da se sredstva prebace na neku drugu banku ili zadrže u banci koja vrši isplatu, u ovom slučaju je to UniCredit banka.


Dodao je da prilikom isplate deponenti u Bobar banci moraju donijeti dokaze o vlasništvu te lična dokumenta.


Nevjestić je rekao da će u narednih pet godina trajati isplata deponentima Bobar banke te da nema potrebe da se stvaraju gužve na početku isplate depozita.


Iz UniCredit banke su najavili da će se isplata vršiti po abecednom redu.


Objavio: JavnaProdaja Team 12.01.2015 16:11
Sve vijesti