Na dobošu imovina bijeljinskog biznismena Mitra Perića

Izvor: capital.ba

BIJELJINA, Imovina bijeljinskog privrednika Mitra Perića, vlasnika preduzeća „MD Perić Company“, koje je u Bijeljini u protekle dvije decenije izgradilo na desetine
stanova i velikih poslovnih objekata, dospjela je na doboš.

Naime, Osnovni sud u Bijeljini objavio je za 13. maj javnu prodaju nekretnina, stambenih objekata, poljoprivrednih parcela, voćnjaka i šume, ali i poslovne zgrade, u čijem sastavu se nalazi motel sa 40 soba i pet apartmana.


Tržišna vrijednost nekretnina koje se nalaze samo u naselju Dvorovi kod Bijeljine i koje čine jednu poslovnu cjelinu i kao takve se prodaju, procijenjena je na 10,4 miliona KM.


Advokat Gordana Bibić, koja zastupa Mirjanu Manojlović iz Velike Obarske i njeno novčano potraživanje, po osnovu prava iz izvršne isprave, kaže da se tužbi pridružila i Hypo Alpe Adria banka iz Banjaluke, koja ima založno pravo prvenstvenog redoslijeda u namirenju po osnovu Ugovora o zasnivanju hipoteke iz 2011. i 2012. godine.


Na prvom ročištu za prodaju nekretnina, istaknuto je u pozivu za licitaciju, nekretnine se ne mogu prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti, a sud će obustaviti izvršni postupak ukoliko se nepokretnosti ne mogu prodati ni na drugom ročištu.


Mitar Perića se danas nije javljao na telefon.

JavnaProdajaTeam

Objavio: 13.04.2016 06:05
Sve vijesti