Bingo zvanično vlasnik Semberke

Izvor: capital.ba


Trgovinski lanac Bingo, koji je na kupio Fabriku sušenog povrća, začina i ljekovitog bilja Semberka Janja u stečaju za 1,2 miliona KM, uplatio je novac, nakon čega je zaključen i ugovor o kupoprodaji fabrike, potvrdio je za poslovni portal CAPITAL.ba stečajni upravnik ove fabrike Goran Marković.


Marković kaže da su u međuvremenu obavljena i neka tehnička pitanja oko skidanja hipoteke.


"Nakon što je kupoprodajni ugovor ovjeren kod notara, uslijedilo je skidanje hipoteka u katastru i u Registru zaloga u Sarajevu. To su čisto tehnička i administrativna pitanja koja su neizbježna u ovakvim situacijama", kaže Marković, ističući da kupac fabrike tuzlanski Bingo ima ozbiljne namjere, ali i obavezu, da ponovo pokrene proizvodnju u ovoj fabrici.


On kaže da su u Semberku već ušle ekipe inženjera i radnika koji treba da pripreme mašine za remont i da utvrde koje su mašine neophodne za stabilan rad fabrike.


Kupac se ugovorom obavezao da će zadržati djelatnost, zaposliti radnike i čak ići i na proširenje prerađivačkih kapaciteta, odnosno na organizovanje otkupa poljoprivrednih proizvoda na području Janje i Semberije.


Tanja Paunoski, koja je predstavljala Bingo i na licitaciji u Janji, na pitanje o daljim koracima koji će biti preduzeti u vezi sa pokretanjem proizvodnje u „Semberki“, samo je kratko odgovorila da će javnost o tome biti obaviještena kada sve pripreme budu dovedene do kraja.


Bingo je kupio Semberku na licitaciji održanoj 21. marta ove godine.



JavnaProdajaTeam


Objavio: 11.05.2016 03:55
Sve vijesti