Prodajom na aukcijama prikupljeno 130.000 KM

Izvor: Capital.ba


BANJALUKA, Od prodaje robe na aukcijama Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za devet mjeseci ove godine prikupila je 129.119 maraka, što je za 5.282 marke manje u odnosu na isti period prošle godine. 

Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO Ratko Kovačević je naveo da se posredstvom aukcija najčešće prodaju tekstil i obuća, ali i lako kvarljivi proizvodi.


– Za takvu vrstu robe mora se voditi računa o isteku roka i ona se mora prodati što prije –naveo je Kovačević.


On je naglasio da novac od prodaje uplaćuju na poseban podračun jedinstvenog računa, te da poslije toga čekaju konačnu odluku suda, u smislu postupanja sa novcem dobijenim od prodaje.


Pojasnio je da je roba koju prodaju na aukcijama najčešće oduzeta zbog carinskih prekršaja ili je bila u prometu bez nalijepljenih kontrolnih markica, te odgovarajuće dokumentacije.


– Nadležni regionalni centri pripremaju spiskove robe za koju su ispunjeni uslovi za prodaju, a formirane su i komisije koje procjenjuju njenu vrijednost – naveo je Kovačević.


On je dodao da na aukciji mogu učestvovati pravna i punoljetna fizička lica, kao i lica koja obavljaju djelatnost registrovanu kod nadležnog organa. 


JavnaProdajaTeam
Objavio: 10.10.2016 03:56
Sve vijesti