Radnici očajni: Propao još jedan pokušaj prodaje imovine TTU-a

Izvor: Indikator.ba


Još jedan pokušaj prodaje dijela imovine tuzlanske Tvornice transportnih uređaja (TTU) u stečaju, čija je vrijednost procijenjena na 6,3 miliona KM, okončan je bez uspjeha. Na oglas o prodaji, četvrti po redu, nije se javio niko. Bivši radnici poručuju: “Prestanite nas ponižavati”. 

Iako se očekivalo da se kao kupci pojave Elektroprivreda Bosne i Hercegovine i Rudnik Banovići, koji su nedavno formirali zajedničku firmu, na oglas o prodaji dijela imovine TTU-a za 6,3 miliona maraka, nije pristigla nijedna ponuda. 

Bivši radnici su očekivali da se iz prodaje izdvoji dovoljno novca za uvezivanje penzionog staža, kako bi dio njih mogao u penziju. 

Razočarani, radnici smatraju da su još jednom izigrani, a da su informacije o navodnom nedostatku pojedinih dokumenata, samo izgovor da se postupak oduži i umanji cijena. 

Bivši radnici TTU-a, zbog toga su nadležnima poslali poruku da ih prestanu ponižavati. 

Mehmed Terzić, predstavnik bivših radnika TTU-a u stečaju, poručio je nadležnima da imaju rok od sedam dana da se “uozbilje” i da ispune zahtjeve radnika, među kojima je najvažniji – uvezivanje staža. 

U protivnom, naveo je Terzić, radnici će stupiti u štrajk glađu.



JavnaProdajaTeam


Objavio: 26.10.2016 04:53
Sve vijesti