Razvojna banka FBiH prodaje imovinu u kompleksu Željezare Zenica, u Goraždu, Kiseljaku...

Izvor Klix.ba


Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine objavila je oglas za prodaju svoje imovine, a riječ je o privrednoj zgradi u kompleksu Željezare Zenica, poslovnoj zgradi i ekonomskom dvorištu u Goraždu, poslovnoj zgradi s pripadajućim zemljištem u općini Kiseljak, privrednoj zgradi u mjestu Rakitno kod Posušja, opremi za sušenje i mljevenje ljekobilja...

Kada je riječ o imovini u kompleksu Željezare Zenica, najniža cijena privredne zgrade - poslovnih objekata i zemljišta iznosi 950.000 KM. Dodatno, vrijednost poslovne zgrade i ekonomskog dvorišta u Goraždu, ukupne površine 10.557 metara kvadratnih, iznosi 1.650.000 KM.

Poslovnu zgradu s pripadajućim zemljištem u općini Kiseljak, površine 5.840 metara kvadratnih, Razvojna banka FBiH prodaje po najnižoj cijeni 600.000 KM, dok je cijena privredne zgrade u mjestu Rakitno kod Posušja, površine 2.958 metara kvadratnih 200.000 KM.

Na prodaju je i poslovno-stambeni objekat u Blatnici kod Čitluka vrijedan 230.000 KM te poslovno-proizvodni objekti i zemljište u Blatnici kod Čitluka, površine 1.249 metara kvadratnih, a najniže cijene 230.000 KM.

Predmet prodaje je i oprema za sušenje i mljevenje ljekobilja (sušara marke Globus, mlin za mljevenje ljekobilja, stroj za rezanje ljekobilja, vibraciono sito, pakirnica, kolica za sušenje sa mrežastim tacnama, vage za precizno vaganje pakovanja i ostalih proizvoda ljekobilja. Imovina koja je predmet prodaje locirana je u mjestu Rakitno kod Posušja, a pokretne stvari ne mogu se prodavati pojedinačno.

Najniža cijena za koju se pokretne stvari mogu prodati iznosi 11.500 KM s uračunatim PDV-om, a kupac je obavezan u ponudi navesti rok za isplatu ponuđene cijene. 


JavnaProdajaTeam
Objavio: 25.11.2016 12:11
Sve vijesti